10.6.2015

Kuusenkerkkäsiirappi




Metsä tarjoaa monenmoisia herkkuja. Alkukesällä kuusen vaaleanvihreät kerkät voi keittää siirapiksi. 
Muistathan kuitenkin, että kerkkien kerääminen ei kuulu jokamiehenoikeuksiin. Vaan jo oman pihan kuusikin tarjoaa riittävän määrän kerkkiä siirapin aineksiin.

1l kuusenkerkkiä
500-1000g sokeria
1 tl vanilliinisokeria
Vettä kattilaan
Aikaa...

Huuhtele kerkät ja laita ne kattilaan, peitä vedellä.
Keittele hiljaksiin pari-kolme tuntia. Siivilöi neste ja lisää
neste takaisin kattilaan. Lisää sokerit. Keittele tunti-pari
kunnes seos on siirappimaista. Purkita.
Käytä yskänlääkkeenä ja lettujen tai vaniljajäätelön kera.


-laura-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti