11.9.2015

OMENAPAISTOSTA - aahhh...!

Nyt kun syksy koittaa, niin kannattaa syödä omenoita. Tämä on helppo: omena-kaura-pähkinäpaistos.

Lohko tai kuutioi 5-8 kotimaista omenaa paistoastiaan.
Sulata kattilassa 3-5ruokalusikallista voita, älä ruskista.
Sekoita voin joukkoon desi kaurahiutaleita, desi pähkinöitä ja mantelilastuja sekä 4-5 ruokalusikallista (intiaani)sokeria. Kanelia vähän jos haluat.
Jos sinulla on, lisää omenoiden päälle sokeroimatonta puolukkasurvosta. ( ei pakollista ollenkaan)
Levitä voi-sokeri-kaura-pähkinä sekoitus omenoiden päälle.
Paista 175-200astetta uunissa parikymmentä minuuttia (katso ja kokeile milloin omenat sopivan pehmeitä).
Anna vähän jäähtyä ja syö semmoisenaan tai jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
! Jos et halua/voi syödä viljaa, korvaa kaura kokonaan manteleilla ja pähkinöillä.




Mustassa kehyksessä olevan kuvan nimi on muuten ILO. Sain kortin opiskelijoilta viime keväänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti